Hapkidokamp 2022

Net als in 2021 hebben wij ook dit jaar met een fantastische groep een mooi hapkidkamp kunnen georganiseerd. De leraren hebben dit jaar ondersteuning gehad van enkele jongerenleden, die hielpen met de organisatie van het kamp. Samen hebben zij 18 kinderen een hele dag kunnen vermaken met verschillende activiteiten.

Nico is dolenthousiast over een van de onderdelen van het hapkidokamp.

Een van de belangrijkste onderdelen van dit kamp waren de Hapkido Games. De leerlingen hebben verschillende onderdelen van het hapkido beoefend en lieten tijdens wedstrijden zien wat zij konden. Met deze verschillende onderdelen konden zij punten behalen, die uiteindelijk prijzen konden opleveren in het eindklassement. Er werden twee klassementen opgesteld, een voor de individuele onderdelen en een voor de groepsonderdelen.

De derde prijs in het groepsklassement

De tweede prijs was voor deze groep!

En er kan er natuurlijk maar 1 de beste zijn…!

Natuurlijk werd ook het succesonderdeel van vorig jaar, het zwemmen, weer uit de kast gehaald. De kinderen gingen op de dinsdagmiddag fietsend of lopend richting het zwembad in Emmeloord. Hier konden zij enkele uren genieten van het koude water, nadat zij ’s ochtends al een actieve training hadden afgerond.

Zoals altijd laat Nico zich veels te makkelijk opdraaien. Dit keer door kinderen die Nico wel eens van de hoge duikplank willen zien springen. Dit zou geen voldoende zijn op het onderdeel schoonspringen, maar voor een eerste keer was het niet slecht.
De prioriteiten waren weer duidelijk bij de kinderen, al het eten en drinken moest op!

Voordat de kinderen na een lange dag konden gaan slapen, werd er eerst nog een avondprogramma gedraaid. De kinderen hebben ’s avonds nog een opdracht uitgevoerd voor het teamklassement van de hapkidogames. Daarna was het tijd om de bedden klaar te maken en werd er nog een film gekeken door een deel van de kinderen. Het helpt natuurlijk niet als Nico voor afleiding zorgt tijdens het opmaken van de bedden…

En weer laat Nico zich opdraaien. Dit maal om de kinderen te voorzien van entertainment in de avond.

Hoe krijg je kinderen rustig? Zet een goede film aan en je hebt geen last meer van ze.

De volgende morgen was het al vroeg tijd voor de individuele onderdelen van de hapkidogames. Onder leiding van de leraren werd er geoefend met de schouderrol (ver en hoog) en trappen. Nadat deze drie onderdelen waren afgerond, werden er prijzen verdeelt.

De 3 winaars in de categorie 6 – 8 jaar
In de categorie 9 – 12 jaar waren ook mooie prijzen te verdelen.

De laatste categorie was voor nieuwkomers, die helemaal niet onder deden voor onze eigen leden. Toch hebben zij nog mooie medailles kunnen winnen.

En dat was dan weer het kamp voor 2022. Ook volgend jaar zijn wij er weer bij met een mooi kamp met nieuwe onderdelen en hopelijk weer een grote groep enthousiaste deelnemers.

De deelnemers en begeleiders van het hapkidokamp 2022

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *